Jogtár®

A Jogtár® Magyarország piacvezető jogi adatbázisa. A Jogtáron elérhető tudásbázissal a jogszabályok értelmezéséhez és alkalmazásához nyújt támogatást a Wolters Kluwer immár több mint 25 éve. Az elérhető tartalmak köre rendkívül gazdag: magyar és EU-s joganyagok, indokolások, kommentárok, döntvények, szakcikkek, könyvek, navigátorok, iratminták, módszertani anyagok és kalkulátorok segítik a felhasználók mindennapi munkáját. Az adatbázis bármikor, bárhonnan online elérhető, naprakész és személyre szabható.

A Jogtár® online felületen teszi elérhetővé felhasználóink számára a jogi adatbázis tartalmait. A Jogtár® azonban több mint jogi adatbázis: számtalan kényelmi funkció támogatja a napi munkavégzést, és segít személyre szabni Jogtárát.

Ilyenek például:

 • az utoljára megnyitott dokumentumok könnyű elérése,
 • kedvencek,
 • jegyzetek,
 • változásfigyeltetés szolgáltatás,
 • keresési javaslatokat adó Gyorskereső.

Az online rendszer előnye továbbá, hogy a Jogtárban mindig a legfrissebb adatokkal dolgozhat, és bárhonnan lép be, ugyanazt a szolgáltatást éri el.

Megrendelés interneten >>> 

Regisztrációs segédlet letöltése az új Jogtár® használatához (letöltéshez kattintson ide) >>>

Gyakori kérdések

Hogyan tudok belépni a Jogtárba?

Amennyiben már regisztrált a Wolters Kluwer Hungary Kft. valamelyik online szolgáltatására, az ott megadott felhasználónévvel és jelszóval lépjen be a szolgáltatásba.
Amennyiben regisztrált már nálunk, de elfelejtette a jelszavát, kattintson a belépő oldalon látható „Elfelejtettem a jelszavam” linkre, ahol a felhasználónevének megadását követően e-mailben új jelszót kérhet.
Amennyiben még nem regisztrált, a fenti linken lévő regisztrációs segédlet alapján végezze el a regisztrációt!
Felhasználónevével és jelszavával egyidejűleg egy gépről tud belépni az új rendszerbe. Ha ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval másik gépről vagy böngészőből belép a rendszerbe, kidobja a rendszer arról a gépről vagy böngészőből, ahol előzőleg volt bejelentkezve.

Milyen böngészőkön működik a rendszer?

A Jogtár® jelenleg az alábbi böngészőkön érhető el: Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Internet Explorer v8 vagy újabb böngészők valamelyike.
Az optimális működéshez javasoljuk, hogy Chrome vagy Firefox böngészőt használjon!
A rendszer használatához emellett legalább 1024×768-as felbontású képernyő, a nyomtatványok kitöltéséhez, a nyomtatványkezelő Cégeditor program telepítéséhez pedig Microsoft Windows XP vagy újabb Windows operációs rendszer szükséges.

Táblagépeken működik-e a Jogtár®?

A Jogtár® jelenleg még nincs táblagépekre optimalizálva, tehát az uj.jogtar.hu címet a táblagép böngészőjébe beírva pontosan az a rendszer töltődik le, ami a hagyományos számítógépek böngészőjében működik. Nagy felbontású kijelzővel és erős hardverrel gyártott táblagépek meg tudnak birkózni ekkora feladattal, de ezeken az eszközökön is előfordul, hogy egyes gombok/ikonok eléréséhez bele kell nagyítani az alkalmazásba. Amennyiben kisebb teljesítményű táblagépen vagy mobiltelefonon szeretné a Jogtárat használni, kérjük, töltse le Jogtár®Mobil alkalmazásunkat a Google Play-ből vagy az App Store-ból. A Jogtár®Mobilról bővebben >>

Ki tudok-e tölteni iratmintát és nyomtatványokat a Jogtárban?

Az előfizetésének megfelelő iratmintákat és nyomtatványokat az új rendszerben is eléri, azonban az iratminták kitöltésére és rendszerezésére szolgáló keretrendszer az online felületen nem elérhető. A találati listában iratmintára vagy nyomtatványra kattintva a böngésző letölti a kiválasztott fájlt (Chrome böngészőben a képernyő alján jelenik meg a letöltött iratminta), melyet vagy egy szövegszerkesztő (pl. Microsoft Word) vagy a nyomtatványkitöltő programmal (Cégeditor) tud kitölteni.
Nyomtatványokat az online rendszerben is ki tud tölteni. Ehhez le kell tölteni az új Jogtár® Súgó menüjéből elérhető Cégeditor programot.
Abban az esetben, ha már van az Ön gépén telepített Cégeditor program, nincs külön teendője. Mindössze győződjön meg arról, hogy naprakész friss Cégeditor programmal rendelkezzen.

Melyek azok a fejlesztések, amiket feltétlenül érdemes kipróbálni?

Gyorskereső

A Kezdőlapon és a pulton is elérheti új keresőfunkciónkat, mely több keresési lehetőséget ötvöz.

Gyorskereső a pultonGépelje be pl. az alábbiakat:

 • 2013. évi 23 – a keresési javaslatok között a 2013-as évszámú, 23-as sorszámú törvényt és kormányrendeletet is ajánlja Önnek a kereső! A törvényre/kormányrendeletre kattintva megnyílik a jogszabály.
 • Gépelje be a keresett jogszabály rövidítését (pl. Art.)
  A keresési javaslatok között megjelenik az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény is.
  A javaslatra kattintva a program megnyitja a jogszabályt.
 • Kezdje el gépelni az alábbi kifejezést: pl. szoftver szerzői jogi
  A javaslatok között megjelennek a szoftverek szerzői jogi védelmével kapcsolatos tárgyszavak, melyekre kattintva a témával kapcsolatos legfontosabb jogszabályok, jogszabályhelyek és döntvények láthatók.

Találatok szűkítése

A találatok szövegesen, valamint megjelenés éve és tartalomtípus alapján is szűkíthetők. Így abban az esetben is könnyedén megtalálja a keresett dokumentumokat, ha a keresést követően a találati lista túl sok dokumentumot tartalmaz.

Ha például azokat a döntéseket keresi, melyek a csokoládé iskolában történő forgalmazásával kapcsolatosak, írja be a gyorskeresőbe a csokoládé szót, figyelve arra, hogy a keresőmező alatt a teljes szövegben keresés opciót válassza.

Ezt követően nyomjon az Enterre vagy kattintson a nagyítóra.
A találati listában a tartalomtípusok kategórián belül tegyen pipát a döntvények kategória elé. Abban az esetben, ha tudja, mely döntvények között szeretne keresni (pl. versenytanácsi határozatok), a listát lenyitva kiválaszthatja a kívánt kategóriát.