JogCorporate22 április, 2020

Újdonságok a Jogtáron (2020. április 15. és április 21.)

2020. április 15.

Vészhelyzet

A Kormány a veszélyhelyzetben – a 2020. évi XII. törvény felhatalmazása alapján – az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A könnyebb eligazodás érdekében az eltérő szabályok alkalmazására figyelmeztető üzenetet helyeztünk el az érintett jogszabályoknál

Munka Törvénykönyve kép

Én Jogtáram

A Kedvencek menü elnevezése „Én Jogtáram”-ra változott. Csak a menüpont elnevezése változott, továbbra is innen éri el a kedvenceit, könyvjelzőit és jegyzeteit.

Okosabb hivatkozásfelismerés a jegyzetekben

A Jegyzetekben már nemcsak a magyar jogszabályokra való hivatkozás lesz link, hanem az Európai Uniós joganyagok és a döntvények is.

2020. április 21.

Kúriai határozatok kereshetősége

2020. április 1-jétől a Kúria – a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 24. §-a alapján – már nem tesz közzé elvi bírósági határozatokat és elvi bírósági döntéseket, ugyanakkor az ítéletek jogi indokolásának tartalmaznia kell azokat az okokat is, amelyek miatt a bíróság jogkérdésben eltért a Kúriának a Bírósági Határozatok Gyűjteményében közzétett határozatától.

A könnyebb kereshetőség érdekében az alábbi újdonságok érhetők el a Jogtáron:

  • Keresés után találati listáját egy mozdulattal leszűkítheti a „Kúria határozatai” mellett található négyzet kipipálásával
  • Döntvénykereső használata esetén rögtön kereshet a „Csak a Kúria határozatainak keresése” bejelölésével

Mindkét esetben a Kúria határozatain túl kilistázódnak a Kúria határozatokról szóló összefoglaló tájékoztatói is.

A Döntvénytár adatbázis tartalomjegyzékében és nyitóoldalán a Kúria dokumentumai között kiemelésre kerültek a Bírósági Határozatok Gyűjteményében publikált határozatok.

A Wolters Kluwer vállalatról

Wolters Kluwer (EURONEXT: WKL) globális vezető szerepet tölt be az információk, szoftvermegoldások és szolgáltatások terén a professzionális egészségügyi, az adó- és számviteli, a pénzügyi és vállalati megfelelés, a jogi és szabályozási, valamint a vállalati teljesítmény és az ESG üzletágak számára. Segítünk ügyfeleinknek a mindennapi kritikus döntések meghozatalában, melyhez olyan profi megoldásokat nyújtunk, amelyek technológiával és szolgáltatásokkal egyesítik a megalapozott birtokolt ismereteket.

Kapcsolatok
Balázs Cseh
Balázs Cseh

Customer Experience Director

 
Legal & Regulatory
Back To Top