Digitáliskompetencia-kutatás gyakorló jogászok körében – töltse ki kérdőívünket!

Szerző:
Dátum: szeptember 3, 2019 11:11 de.
Kategória:

A technológia villámszerű fejlődése akaratunk ellenére beférkőzik életünk valamennyi apró szegletébe, s észrevétlenül alakítja át a mindennapok folyamatait. A „digitális forradalom” ujjlenyomata a különböző társadalomtudományok területén – így a jogon isegyre hangsúlyosabban érzékelhető, elég csak az elektronikusan végezhető procedúrák (cégeljárás, távmeghallgatás a polgári és büntetőperekben), illetve a modernizáció következtében felszínre kerülő, új kérdéskörök (például a robotika, valamint a kibertér jogi értékelése) egyre növekvő volumenére gondolni. Cseppet sem meglepő, hogy a XXI. századi jogász definíciójába immáron egyre inkább beletartozik a korszerű digitális ismeretek magabiztos alkalmazásának képessége is.

Erre a megközelítésre alapozva, a Szegedi Tudományegyetem a Wolters Kluwer Hungary Kft.-vel közösen egy olyan vállalkozásba fogott, melynek célja feltérképezni a hazai gyakorló jogászok digitális kompetenciájának aktuális nívóját.

A kutatás sikerességéhez Ön is hozzájárulhat, amennyiben anonim módon kitölti a vizsgálathoz kapcsolódó kérdőívet. A 30 kérdésre adott válaszaiból szemléletes képet kaphat saját technológiai jártasságáról, az adatok összegzését követően megszülető országos eredményeket pedig ezen az oldalon publikálni fogjuk.

Mindezeken felül szeretnénk „kézzel foghatóbb” formában is meghálálni támogatóink segítségét. A kérdőív befejeztével valamennyi kitöltő ajándékként hozzájut a Polgári Jog folyóirat legérdekesebb cikkeiből készített válogatásunkhoz!

Bízunk benne, hogy idejéből megtisztel Bennünket 10 perccel, elősegítve a kutatás hatékony lefolytatását!

A kérdőív eléréséhez kérjük, kattintson ide! >>