Jogtár termékcsalád alaplemez 2014

Szerző:
Dátum: június 25, 2014 4:21 du.
Kategória: ,

Kérjük, a kézhezvételt követően mielőbb telepítse az új Alaplemezt! Erre azért van szükség, mert a 2013. évi alaplemezhez online frissítéseket csupán 2014. július 20-ig biztosítunk. Adatbázis-frissítő lemezeket is már csak a 2014. évi alaplemezhez küldünk!

Hasznos információk a telepítéshez

Az Alaplemezt tartalmazó DVD-tokban két korongot talál:

 1. lemez (piros színű): amelyen a Jogtár és a Jogtár Plusz található, valamint
 2. lemez (fehér színű): amely a Szakmai Jogtárakat (Adó Jogtár, HR Jogtár, Oktatás Jogtár, Önkormányzat Jogtár, Ügyvéd Jogtár), Iratmintatárat, KJK-kommentárokat, nagykommentárokat, valamint a szakmai adatbázisokat (Cégmenedzser, Döntvénytár, Közbeszerzés, Jogtár adatbázis-készítő program) taralmazza.) tartalmazza.

 

 1. évi alaplemez frissítése

Ha Ön már telepítette a Jogtár termékcsalád 2013. évi alaplemezt, azt nem kell eltávolítani az Alaplemez telepítése előtt, hanem elegendő frissíteni. A telepítő automatikusan a korábban telepített adatbázisokat (Jogtár, Jogtár Plusz, Szakmai Jogtárak, szakmai adatbázisok) megjelöli annak érdekében, hogy az Alaplemez megfrissíthesse. Az Alaplemez telepítése során a korábban telepített adatbázisok eltávolítására már nincs lehetősége, ezt kizárólag az Alaplemez telepítése előtt végezheti el.

Kérjük, kövesse az Alaplemez tokjában található Telepítési és licencelési útmutató leírását!

A telepítés lépései

 1. A telepítés megkezdése előtt zárja be a Microsoft Word, Excel és Outlok alkalmazásokat, valamint a Jogtár, az Iratmintatár és a letöltő programokat.
 2. Helyezze a meghajtóba az 1. lemezt (piros színű). A lemez behelyezése után a telepítés automatikusan elindul.
 3. Általános Szerződési Feltételek elfogadása. Kérjük, alaposan tanulmányozza át az Általános Szerződési Feltételeket. A telepítést csak ennek elfogadása után folytathatja.
 4. Válassza ki a telepíteni kívánt adatbázisokat!

Ha Ön korábban telepített Jogtárat, Jogtár Pluszt, Szakmai Jogtárat és/vagy szakmai adatbázisokat, a telepítő automatikusan valamennyit megjelöli, hogy az Alaplemez frissíthesse.

 1. CompLex eszköztár a Microsoft Word programban (segédprogram telepítése)

A CompLex eszköztár telepítésével a Microsoft Word dokumentumokban lévő jogszabályi hivatkozások a Word menürendszerébe beépülő § jelre kattintva aktívak (kék színűek) lesznek, rájuk kattintva a Jogtár megnyitja a hivatkozott jogszabályszöveget.

 1. Jogtár fejlesztés a felhasználók segítségével (analitikai modul)

A Wolters Kluwer Kft. kizárólag az Ön hozzájárulásával és beleegyezésével az előfizetői igények felmérésére, a felhasználói élmény fokozása és a Jogtár termékcsalád továbbfejlesztése céljából a DeskMetrics Ltd. analitikai modulját alkalmazza az Alaplemezen. Bővebb információkat a felugró ablakban, az Általános tájékoztató, a Telepítési és licencelési útmutatóban, valamint a Jogtár Súgóban olvashat.

 1. A telepítés befejezése

A program lehetőséget nyújt az alapértelmezettként beállított telepítési könyvtárak módosítására. Egyéni telepítéskor az alapbeállítások általában megfelelőek, módosítani főként a hálózati telepítés esetén kell, az adott hálózati erőforrás elérési útját megadva.

Amennyiben minden szükséges beállítást kiválasztott (minimális/teljes telepítés, szakmai adatbázisok stb.), a program egy ablakban összesítve megjeleníti a beállításokat. Jóváhagyás után elindul a Jogtár program számítógépre másolása. A telepítés folyamata a beállításoktól függően 20–70 percet vesz igénybe.

Help Desk munkatársai az alábbi telefonszámon állnak rendelkezésére:

(40) 464-565 (kékszám), (36-1) 464-5656

 1. A Szakmai Jogtárak és a szakmai adatbázisok utólagos telepítése

Helyezze a meghajtóba az Alaplemez 2. lemezét (fehér színű), és válassza ki a megjelenő képernyőn a telepíteni kívánt adatbázist! Amennyiben az automatikus indítás az Ön számítógépén le van tiltva, abban az esetben a DVD-meghajtóját kitallózva a telepit2.exe program indításával indíthatja el.