Adó Jogtár – szakmai anyagok frissítése

Szerző:
Dátum: november 13, 2013 4:31 du.
Kategória:

Az elmúlt időszak jogszabályi változásait az Adó Jogtár szakmai anyagaiban is folyamatosan követtük: több időgépes magyarázatunk és egyéb segédanyagunk is változott, bővült.

Szakértői magyarázatok

A társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változásai a szakértői magyarázat többszöri módosítását igényelték. A főbb változások a kapcsolt vállalkozásokra vonatkozó szabályozást, illetve a vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő költségek, ráfordítások előírásait érintették.

Az évközi változásoknak megfelelően a Kata, Kiva és a pénzügyi tranzakciós illeték magyarázataink is módosultak.

Egyéb szakmai anyagok frissítése

Változott a gépjármű-üzemeltetés adatbázisunk: közúti áru- és személyszállítási szolgáltatás, valamint a gépjármű üzemeltetéséhez kapcsolódó egyéb költségek elszámolásának szabályait tartalmazó szakmai anyagaink is frissültek.

A személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó példatárunk újabb gyakorlati esetekkel bővült. Mostantól például a családi kedvezmények érvényesítésére és megosztására (házastársi és élettársi szempontból is) több típusú számítási példát is találhatnak adatbázisunkban.

50 darab kérdés-válasszal bővült az Adó Jogtár társadalombiztosítási része, az aktuális témákkal már több mint 400 kérdés érhető el gyűjteményünkben.

Az Adó Jogtárról bővebben