Figyelmébe ajánljuk: Egészségügy 2012 – Jogtár szakadatbázis

Szerző:
Dátum: december 18, 2012 1:05 du.
Kategória:

2012 szeptemberében jelent meg az Egészségügy 2012 Jogtár szakadatbázis. A lemezen elérhető szakmai tartalmak közül egyedülálló az Orvos Meritum, mely az orvosi praxis működtetését összefoglaló – A vállalkozó orvosok nagy kézikönyve címen könyvben is megjelent – 900 oldal terjedelmű meritum digitális változata.

 A szakmai anyag az egészségügyi vállalkozást működtető orvosok és egészségügyi szolgáltatók mindennapi munkáját meghatározó kérdéseket dolgozza fel. Kiemelten foglalkozik például az ellátások finanszírozásával, a részleges térítés mellett igénybe vehető ellátásokkal, az egészségügyi ellátórendszer szervezeti kérdéseivel, az indikátorrendszer és a célértékszámítás módjával, a praxisjog értékesítésével, örökölhetőségével, a betegek és orvosok jogaival, kötelezettségeivel, az orvosok és egészségügyi szolgáltatók felelősségével, az egészségügyi adatkezeléssel, valamint a gyógyszerreklám kérdéseivel.

A szakmai anyag egyedülálló szerkezete segíti a mindennapi használatot, piktogramokkal kiemelve jelöltük a fogalmakat, jogterületek kapcsolatait, a példákat. A hatalmas szakmai anyagban indexszámok segítik az egyes témakörök közötti összefüggések gyors elérését.
A szakmai anyag használata során felmerülő technikai jellegű kérdését felteheti az orvos.meritum@complex.hu e-mail címen.