A jövő jogászaiért

Szerző:
Dátum: december 18, 2012 1:06 du.
Kategória:

A Szegedi Egyetem Állam- és Jogtudományi Karával kötött együttműködési megállapodás eredményeként immáron a harmadik hallgatói csoport kapott tanúsítványt arról, hogy elvégezte a Jogi adatbázisok a gyakorlatban alapképzést. Ennek keretében a hallgatók gépek előtt ülve, gyakorlati példákon, feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az ingyenes és a fizetős adatbázisokkal, köztük mindenekelőtt a Jogtárral.

 A visszajelzések igen pozitívak, hiszen nemcsak az elhelyezkedést segítheti a Jogtár legfontosabb funkcióinak és tartalmainak ismerete, hanem a megszerzett tudás már egy évfolyamdolgozat elkészítésében vagy a tételes jog elsajátításában is fontos kapaszkodót nyújthat

A kar vezetése – méltányolva a hallgatói visszajelzéseket – 2013-ban már a haladó, kreditpontos képzést is meghirdeti, és elindítja a jogi asszisztensképzésben a tárgy akkreditációját. A haladó képzés keretében a hallgatók a Jogtár kevésbé ismert, de a problémamegoldást támogató funkcióinak elsajátításán túl irat- és nyomtatványszerkesztési ismeretekkel, kalkulátorok és más alkalmazások használatával gyarapíthatják gyakorlati tudásukat.
E gyakorlati tudás népszerűsítését szolgálta az a Szegeden tartott nyílt nap is, melynek keretében a CompLex Kiadó munkatársai a Kiadó utóbbi hónapokban megjelent kiadványai mellett az e-learning tananyagok jelentőségére, a tanulást támogató Studium szoftver használatára hívták fel a kar oktatóinak és hallgatóinak figyelmét.
Az első e-learning anyagok az EU-alapismeretek megszerzéséhez és a büntetőjogi fogalmak megtanulásához már elkészültek, a hallgatók ezek segítségével készülhettek fel a decemberi vizsgákra.