2012. november elején jelenik meg a Nonprofit 2012

Szerző:
Dátum: október 29, 2012 1:09 du.
Kategória:

A Nonprofit 2012 a Jogtár termékcsalád kiegészítő szakmai adatbázisaként rendelhető meg.

 A termék a következő kérdésekre koncentrál:

  • alapítás, nyilvántartás;
  • működéssel kapcsolatos kérdések;
  • a civil szervezetek gazdálkodása;
  • adózás és számvitel;
  • a civil szervezetek támogatása.
A Nonprofit 2012 szakmai adatbázis tartalmazza a civil szervezeteket érintő joganyagokat tematikusan csoportosítva, amellyel rendkívül könnyűvé teszi a releváns jogszabályi rendelkezések megtalálását, illetve segít eligazodni a kapcsolódó jogszabályok között. Tartalmazza továbbá a nonprofit szervezetek működtetése során leginkább keresett iratmintákat, illetve nyomtatványokat.
Definíciógyűjteménye segítségével könnyen értelmezhetők azok a fogalmak, amelyeket a jogszabályok használnak a civil szervezetek szabályozása során.
A termék tartalmaz két kézikönyvet is, kezelhető, elektronikus formátumban: a Változó civil világ című kézikönyv átfogó képet nyújt a civil szervezetek létrehozásával, működésével és gazdálkodásával kapcsolatos feladatokról, kötelezettségekről, az igénybe vehető adókedvezményekről, mely ismeretek a mindennapi működésben segíthetik a szervezetek munkatársait. A másik kézikönyv az ADÓ Kódex 2011/11. számának elektronikus változata, amely a pályázó nonprofit szervezetek számára kíván gyakorlati segítséget nyújtani a pályázatírás során felmerülő kérdésekben (pályázat-összeállítás, projektmenedzsment stb.).