Új típusú, blokkosított cie-nyomtatványok a szerződésmintákhoz

Szerző:
Dátum: október 10, 2012 1:14 du.
Kategória:

A Ctv. 4-10. számú mellékletei alapján előírt szerződésmintákat az Iratmintatár Plusz és az Ügyvéd Jogtár Prémium csomag eddig is tartalmazta. Az újdonság a szerződésminták formátumában van: a korábbi pdf-eket cie2 fájl-formátum váltotta le.

 Az eddig cégbejegyzési és változásbejegyzési nyomtatványok között megvalósított adatátvitel immár a szerződésmintákkal bővült: vagyis ha a felhasználó megnyit egy cégbejegyzési sablont, az elkészített minta adatai az Adatbeolvasás menüpont alatt a Kitöltés szerződésmintából funkcióval automatikusan kitöltődnek a választott cégbejegyzésből.

A szerződésminta módosításánál lehetőség van arra, hogy a megnyitott mintát egy cégbejegyzési vagy változásbejegyzési kérelem adataival töltsük fel, ugyanúgy az Adatbeolvasás menüpont alatt, a Kitöltés cégnyomtatványból funkcióval.
A bejegyzett cég adatait a változásbejegyzési nyomtatványban lehet lekérni, így prémium előfizetőink időt és energiát spórolhatnak a nyomtatványok kitöltése során.
A szerződésminták cie2 formátuma úgynevezett blokkosított forma. Ez azt jelenti, hogy az eredeti cie nyomtatványoktól eltérően nem szükséges több alrovat megadása esetén pótlapokat felvenni, a további adatok nem külön oldalakon jelennek meg, hanem folytatólagosan. A Szerkesztés menüpont Új blokk beszúrása funkcióval lehet folytatni a további adatok felvételét, melynek köszönhetően a kinyomtatott szerződésminta egységes szerkezetű marad.