Újdonságok az Adó Jogtáron

Szerző:
Dátum: október 8, 2012 1:15 du.
Kategória:

Az elmúlt hónapokban hatályba lépett jogszabályi változásokat az Adó Jogtár szakmai anyagaiban is folyamatosan követtük. Ennek megfelelően több időgépes magyarázatunk és egyéb segédanyagunk is változott, bővült.

Szakértői magyarázatok
Felkerült az adatbázisba a távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény magyarázata, amely tartalmazza az új adónem szabályai mellett az az adó könyvelésével, befizetésével és bevallásával kapcsolatos tudnivalókat is.
Az általános forgalmi adó magyarázatunk a kedvezményes adómértékkel adóztatandó szolgáltatásokat, a belföldi fordított adózást, illetve a számlakibocsátás új rendelkezéseit dolgozta fel.
A társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény változásai a szakértői magyarázat többszöri módosítását igényelték. A főbb változások a vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő költségek, ráfordítások, valamint a közhasznú jogállással összefüggő adókötelezettség, illetve az adóbevallás, adóelőleg-bevallás és -fizetés szabályait érintették.
Egyéb szakmai anyagok
Gépjármű-üzemeltetés adatbázis: a közúti áru- és személyszállítási szolgáltatás, valamint a gépjármű üzemeltetéséhez kapcsolódó egyéb költségek elszámolásának szabályait tartalmazó szakmai anyagaink.
A Társasági adóhoz kapcsolódó példatárunk újabb gyakorlati esetekkel bővült. Mostantól a devizáról forintra, illetve forintról devizára való áttérés eseteire is találhatnak megoldásokat adatbázisunkban.