Jogtár és társai Szegeden

Szerző:
Dátum: szeptember 11, 2012 1:20 du.
Kategória: ,

Folytatva az előző tanév sikeres kezdeményezését 2012 szeptemberétől a Kiadó munkatársai szeminárium keretében oktatást tartanak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán Jogi adatbázisok a gyakorlatban címmel.

 A CompLex Kiadó és az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara 2011 végén együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a Kar hallgatóinak korszerű, az elhelyezkedési esélyeiket növelő, gyakorlatorientált képzésének előmozdítása.

Az együttműködés egyik fontos pillére az ingyenes és fizetős jogi adatbázisok megismertetetése a hallgatókkal. A tavaszi szemeszterben kéthetente, két csoportban, összesen 66 diák ismerkedhetett meg olyan ingyenesen elérhető adatbázisokkal, mint a netjogtar.hu, njt.hu; magyarorszag.hu, parlament.hu, mkab.hu, 1000ev.hu, jogiforum.hu, eur-lex.europa.eu, birosag.hu. Ezt követte a fizetős – elsősorban a Jogtár – termékekre összpontosuló, feladatokkal tűzdelt gyakorlati oktatás.
A szemináriumot vezető kollegák két célt tartottak szem előtt. A tematika segítse a hallgatók tanulási folyamatát azzal, hogy a tananyaghoz kapcsolódjanak a megoldandó feladatok. A másik nagyon fontos szempont az volt, hogy a hallgatók készség szinten sajátítsák el a Jogtár legfontosabb funkcióit (keresés, időállapot, szöveg-összehasonlítás stb.), s ez az elhelyezkedésük során előnyt jelenthessen a számukra. A képzés elvégzéséről, a tananyag elsajátításáról a résztvevők tanúsítványt kaptak.
A tavaszi félév visszajelzéseit értékelve, a tapasztalatokat hasznosítva, szeptemberben a Kar és a Kiadó újra elindítja a kurzust.
Talán nem is olyan távoli jövő, hogy az elméleti ismeretek megszerzése mellett minden hallgató biztos gyakorlati tudással felvértezve kapja meg a diplomáját. Az együttműködés ezt igyekszik támogatni.