Hatályba lépett a 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről

Szerző:
Dátum: szeptember 11, 2012 1:21 du.
Kategória: ,

A régóta várt új törvény 2012. július 1-jén lépett hatályba, Kiadónk is sok újdonsággal készült rá.

Jogtár-kommentár

A Jogtáron megszokott, jogszabályszövegből ikonról elérhető kommentár az új munka törvénykönyvéhez is elkészült. Ez a kommentár a már korábban ismertetett újításnak megfelelően időgépes lesz, szerzőgárdánk folyamatosan figyelemmel kíséri és rövid határidővel követi a törvény változásait.
Változások az Flt.-ben
Az új munka törvénykönyve több másik jogszabálynál is változásokat okozott, ezt már olvashatják például a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvényhez készült kommentár szövegében.
HR Jogtár újdonságai az új Mt.-vel kapcsolatban
  • Új Mt. angol és német nyelvű fordítása: a HR Jogtár Prémium szinten az előbb említett kommentárokon túl az új Mt. angol és német nyelvű fordítása is megtalálható.
  • Jogszabálytükör: párhuzamos szerkesztésben mutatja az új és a régi munka törvénykönyvének tartalmilag szinkronizált rendelkezéseit, helyenként az eltérések rövid kommentálásával. Ezzel a szerkesztéssel egyértelművé, jól láthatóvá válnak a két törvény közötti különbségek és azonosságok is, mely segítséget nyújt az új törvény megértéséhez és alkalmazásához, elsősorban azok számára, akik a régi törvényt és annak gyakorlatát már ismerik. Az anyag az új – régi (A munka törvénykönyve 2012 → 1992) és a régi – új (A Munka Törvénykönyve 1992 → 2012) párosításban is elkészült, az összehasonlító táblázatok elején található   ikon segítségével az irány megfordítható, a felhasználó igényének megfelelően.
  • Munkaügyi Iratmintatár: természetesen az új munka törvénykönyve okozta változásokat folyamatosan vezetjük át a HR Jogtár szakmai anyagain és a Munkaügyi Iratmintatáron is. Tekintettel arra, hogy több ezer anyagról van szó, még nem teljes körű a frissítés, reményeink szerint szeptember végére már elérjük a 90%-ot.