Jogtár termékcsalád alaplemez 2012 telepítése

Szerző:
Dátum: július 2, 2012 1:24 du.
Kategória:

Az alaplemez telepítésére évente egy alkalommal van szükség, e folyamat azonban a Jogtáron lévő adatmennyiség miatt hosszabb időt vehet igénybe.

Az alaplemez telepítéséhez hasznos segítséget kap a DVD-tokban található Telepítési és licencelési útmutatóban, amely a telepítéssel, licenckezeléssel, valamint az online frissítéssel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza.

Az alaplemezt tartalmazó DVD-tokban a korábbiakban megszokott módon két korongot talál:

 • 1. lemez (fehér színű): amelyen a Jogtár®, Jogtár® Plusz található, valamint
 • 2. lemez (fekete színű): amely a Szakmai Jogtárakat (Adó Jogtár, HR Jogtár, Önkormányzat Jogtár, Ügyvéd Jogtár) és a szakmai adatbázisokat (Iratmintatár, Iratmintatár Plusz, Döntvénytár, Nagykommentárok, Jogtár® adatbázis-készítő program) tartalmazza.

A Jogtár® telepítéséhez mindkét lemezre szüksége lesz!

A tavalyi alaplemez frissítése

Ha Ön telepítette a 2011/1. alaplemezt, az új alaplemezzel elegendő megfrissíteni azt. Ebben az esetben a telepítő automatikusan megjelöli valamennyi, korábban telepített Szakmai Jogtárat és szakmai adatbázist.

A frissítési folyamat során korábban nem telepített Szakmai Jogtár vagy szakmai adatbázis telepítésére is lehetősége van: ebben az esetben tegyen pipát a jelölőnégyzetbe azon termékek neve elé, melyeket az új alaplemezzel telepíteni szeretne.
A korábban telepített termékek eltávolítására a frissítés során nincs lehetősége. Kérjük, a nem használt Szakmai Jogtárak és/vagy szakmai adatbázisok eltávolítását az alaplemez telepítése előtt végezze el. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók a Jogtár Súgójában olvashatóak.

Alaplemez első telepítése

Abban az esetben, ha újonnan telepíti az alaplemezt, az alábbiakra figyeljen:

 • ha kizárólag a Jogtárat/Jogtár Pluszt szeretné telepíteni
  Ebben az esetben is telepíteni kell mindkét lemezt! A szakmai modulok közti választást lehetővé tevő ablakban a Szakmai Jogtárak és szakmai adatbázisok elé ne tegyen pipákat!
 • ha Iratmintatár-előfizető
  Az Iratmintatár automatikusan települ. A megnyitható iratminták számát az előfizetéshez tartozó licenckód határozza meg. A Jogtár/Jogtár Plusz előfizetése esetén kb. 300 iratminta, iratkezelő program és nyomtatványkitöltő Cégeditor érhető el. Az Iratmintatár megrendelése esetén az iratminták száma 1600-ra, az Iratmintatár Plusz előfizetése esetén pedig 1700-ra bővül.
 • ha Önkormányzat Jogtárat vagy Ügyvéd Jogtárat telepít
  Az Önkormányzat Jogtár telepítésével a Jogtár Adatbázis-készítő, az Ügyvéd Jogtár telepítésével a Nagykommentárok és a Döntvénytár automatikusan települ. E szakmai adatbázisokhoz az adott Szakmai Jogtár megfelelő szintjének előfizetése esetén fér hozzá.

A telepítés során választania kell az egyéni vagy hálózatos telepítés között.
Egyéni telepítést abban az esetben válasszon, ha egyéni előfizetéshez tartozó egyedi licenckóddal rendelkezik. A hálózatos telepítést akkor jelölje be, ha a Jogtárat központi számítógépre (szerverre) szeretné telepíteni, és rendelkezik a hálózatos működtetéshez szükséges hálózati licencfájlokkal.


A hálózatos telepítés és az online frissítés hálózatos környezetben való üzemeltetésének leírását a Jogtár 1. számú (fehér színű) alaplemezén található uzemeltet.txt nevű file tartalmazza.


Egyéni telepítés során választhat továbbá a minimális és a teljes telepítés között. A program alapértelmezettként a minimális telepítést ajánlja fel.

 • Ha a teljes telepítést választja, akkor a telepítőkészlet minden állományt bemásol az Ön merevlemezére, ami 8–10 GB adatmennyiséget jelent a telepíteni kívánt Szakmai Jogtárak és szakmai adatbázisok számától függően. A keresés és a dokumentumok megnyitása azonban gyorsabb lesz.
 • Ha a minimális telepítést választja, akkor csak a program futásához nélkülözhetetlen adatok kerülnek a merevlemezre. Minimális telepítés esetén a Jogtár használatához minden alkalommal helyezze az 1. lemezt a DVD-meghajtóba!

A választást követően a program a telepítő képernyőjének alján kijelzi Önnek a helyfoglalás méretét, valamint figyelmezteti, ha a rendszermeghajtón nem áll rendelkezésre elegendő hely a telepítésre.

Szakmai Jogtár és szakmai adatbázisok telepítése utólag
Szakmai Jogtár és szakmai adatbázis telepítésére az alaplemez telepítését követően is lehetősége van. Ehhez az alaplemez 2. (fekete színű) lemezét helyezze be a számítógép meghajtójába és kattintson arra az adatbázisra, melyet telepíteni kíván.


A Help Desk elérhetősége
Amennyiben a telepítéssel kapcsolatban kérdése van, keresse Help Desk munkatársainkat!
A Help Desk elérhetősége: (40) 464-565 (kékszám), (36-1) 464-5656
Kollégáink munkanapokon reggel 8 és délután 5 óra között várják hívását.