Online frissítés

Szerző:
Dátum: június 29, 2012 1:38 du.
Kategória:

A napi munkavégzéshez napjainkban már elengedhetetlen, hogy naprakész jogi adatbázissal dolgozhasson. Fontos azonban az is, hogy a frissítés ne zavarja meg Önt a napi munkájában, mégis információt kapjon arról is, hogy mikor és milyen adatbázisokat frissítettünk. Ezen szempontok mentén átgondoltuk és áttekinthetőbbé tettük az online frissítés folyamatát.

A Jogtár online és lemezzel történő frissítése

A korábbiakban megszokott módon a Jogtár és a Szakmai Jogtárak online és lemezen is frissíthetők. Az online frissítés azt jelenti, hogy a Jogtár internetkapcsolat esetén ügyféli kezdeményezés nélkül, automatikusan frissül. A frissítések beépítéséhez a Jogtár újraindítása szükséges. Azok az ügyfeleink, akik internetkapcsolattal nem rendelkeznek, továbbra is Adatbázis-frissítő lemez segítségével tudják frissíteni a Jogtárat. Fontos, hogy az Adatbázis-frissítő lemez a Jogtár telepítésére nem használható, így önállóan nem működik. Ha rendszeresen használja az online frissítést adat- és szoftverfrissítésre, az Adatbázis-frissítő lemez telepítésére nincs szükség.

Automatikus frissítés

Az online frissítés automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül elindul minden internetkapcsolattal rendelkező gépen, amennyiben az adatbázisok legalább 5 napja nem kerültek frissítésre.
Az online frissítés indítása
Amennyiben az online frissítést manuálisan szeretné elindítani, kattintson a rendszertálcán megjelenő  ikonra jobb egérgombbal és kattintson a felugró menüsorban a Letöltés indítása menüpontra. Elindíthatja a frissítést a Jogtár Adatbázis menü Online frissítés menüpontjára kattintva is, valamint az eszköztárban az alábbi ikonra kattintva:
Online frissítés hálózatos telepítés esetén
Az online frissítés hálózatos környezetben való üzemeltetésének leírását az alaplemez 1. (fehér színű) lemezén található uzemeltet.txt nevű fájl tartalmazza.
Információk a letöltés állásáról
A Jogtár letöltés közben egy ikont helyez a rendszertálcára. Az ikon áttekintő jelleggel információt nyújt a letöltés állásáról is.
Az ikon képe ugyanis a frissítés aktuális állásától függően az alábbiak szerint változik:
Kapcsolódás a szerverhez
Nincs teendője. A program automatikusan elindítja a letöltést, ha a Kiadó szerverén friss adatok érhetőek el.
Az online frissítés folyamatban van
A letöltés folyamatban van. A letöltés részletes állásáról az ikonon jobb egérgombot nyomva, az Online frissítés állapota menüpontban kaphat részletes információt.
Jogtár online frissítés: Hiba történt a letöltés során
Kérjük, tekintse meg a letöltés állását részletesen mutató ablakot, és az ott írtaknak megfelelően járjon el (pl. keresse meg a Kiadó Help Desk munkatársait)!
A frissítés állásáról részletesebb információt a tálcán lévő frissítést jelző ikonon jobb egérgombot nyomva, az Online frissítés állapota menüpontra kattintva kaphat információt. A frissítés indulásakor megjelenik valamennyi frissítendő adatbázis neve. Az adatbázisok neve előtt megjelenő pipa és piros X tájékoztat a letöltés állásáról:.
  • Ha egy adatbázis sikeresen frissült, zöld pipa jelenik meg a neve mellett.
  • Ha egy adatbázis frissítése során hiba történik, az adatbázis neve mellett piros X jelenik meg, és további információ arról, hogy mi a teendő a hiba esetén.
  • Annak az adatbázisnak a neve mellett, melyhez a frissítések aktuálisan töltődnek, zárójelben az aktuálisan letöltött anyag száma/frissítendő összes anyag száma jelenik meg.

Honnan tudja ellenőrizni, hogy milyen frissítésű Jogtárat használ?
A frissítések letöltését követően a Jogtár és Szakmai Jogtárak indulóoldalán ún. Státuszsorban láthatja a Jogtár utolsó frissítésének dátumát. Ez a dátum mutatja, hogy melyik nap futott le utoljára frissítés.

Ha a Jogtára 5 napnál régebben frissült, a dátum előtt figyelmeztető ikon jelenik meg a státuszsorban:

Az adatbázisokat (pl. Magyar joganyagok, Hatályos EU joganyagok, Döntvénytár) megnyitva ennél régebbi dátumot is láthat. Ez a dátum mutatja meg azt, hogy a Kiadóban mely nap frissítették utoljára az adott adatbázist. Ez a dátum adatbázisonként eltérő lehet!